04 februari 2015

Bent u al klaar voor de EU-GHS/CLP wetgeving?

De EU-GHS/CLP wetgeving heeft invloed op alle chemische bedrijven die produceren en verpakken. Bevindt u zich in de chemie industrie dan hebben de wijzigingen op het gebied van codering en etikettering ook invloed op u.

Momenteel spelen er veranderingen rond de indeling en etikettering voor de levering en gebruik van chemische stoffen en mengsels. De verordening EU-GHS/CLP heeft 2 doelstellingen:
1: het garanderen van een hoog beschermingsmilieu voor de gezondheid van het milieu en de mens
2: Het beschermen van het vrije handelsverkeer van chemische stoffen en mengsels op de Europese markt.
De deadline waarop de wijzigingen van codering en etikettering moeten zijn doorgevoerd ligt op 1 juni 2015.

Wat gaat er per 1 juni 2015 veranderen
Zowel de productverpakkingen van zuivere chemische stoffen en mengsels alsook de dozen waarin deze producten worden geplaatst, moeten worden voorzien van productidentificatie. Daarnaast verandert niet alleen de indeling van de etiketten, maar krijgen ook de gevarensymbolen op de etiketten en dozen een andere uitstraling. Vanaf 1 juni 2015 is het niet meer nodig om voorbedrukte etiketten te gebruiken. U kunt voortaan uw verpakking en/of dozen direct in twee kleuren voorzien van een codering.

Wij helpen u graag
De Twentsche Dozencentrale heeft veel kennis op het gebied van verpakken en kan u deskundig adviseren welke stappen u moet doorlopen om uw verpakkingen en dozen te voorzien van juiste teksten en aangepaste/nieuwe symbolen volgens de nieuwe etikettering.
Vanzelfsprekend kunt u voor meer informatie contact met ons opnemen via telefoonnummer 053-4339933 of via verkoop@dozencentrale.nl